تبلیغات
AVJIN - مطالب هفته دوم بهمن 1396

AVJIN

پرورش ماهی قزل آلا

آئروموناس هیدروفیلا

بیماری های قزل آلا

خونریزی زیر شکم، اطراف مخرج، باله ها، اطراف دهان و همچنین زخم هایی در پوست و باله ی دمی ماهی همراه است. در کالبد گشایی نیز خونریزی های نقطه ای در اندام های داخلی مشخص است. 

علت ایجاد بیماری Aeromonas hydrophila
در سال 1891 توسط سانارلی شناسای شد. باکتری Aeromonas hydrophila به صورت طبیعی در آبهای شیرین بخصوص آنهای که آلودگی بالای دارند یافت می شود و در تحقیقات جدید نشان می دهد که باکتری آئروموناس هیدروفیلا می تواند جزئی از فلور میکروبی لوله گوارش ماهیان محسوب شود. آئروموناس های متحرک فلور طبیعی آب، سطح پوست و روده بیشتر ماهی های آب شیرین می باشند و به نظر می رسد تحت شرایط استرس ایجاد شده و با کاهش مقاومت بدن ماهی آنها را مورد هجوم قرار می دهند. تراکم بسیار ماهی ها، تغییرات ناگهانی درجه حرارت آب، دستکاری ماهی، حمل و نقل، کم شدن اکسیژن، کمبود های تغذیه ای، آلودگی انگلی و قارچی در پوست ماهی ها زمینه ساز حمله آئروموناس هیدروفیلا می باشد. 
پیشگیری 
بهترین روش پیشگیری، کاهش استرس های معمولی است که بیشتر در فصول گرم اتفاق می افتد، کاهش مواد آلی که موجب کاهش ازدیاد باکتری می شوند، تقویت سیستم ایمنی با پروبیوتیک ها 


تصاویر مربوط به بیماری آئروموناس هیدروفیلا

تاثیرات نمک در پروش ماهی قزل آلا

پرورش ماهی قزل آلا

تاثیرات نمک در پروش ماهی قزل آلا

1.کنترل انگلها ـ ثابت شده که استفاده از یک پوند نمک برای هر گالن آب در دقیقه، در استخرهای دراز بتنی یا خاکی (با گردش مناسب آب) در کنترل اکثر انگلها مؤثر است. در دمای ۵۰ تا ۶۵ درجه فارنهایت آب درمانهای ماهانه با نمک مؤثر به نظـر می رسد. اگر دمای آب در فصل تابستان و در هنگام ظهر به ۶۵ درجه فارنهایت یا بالاتر برسد ، ممکن است برای کنترل انگلها به درمان های هفتگی نیاز باشد. کنترل انگل کاستیا (costia) با نمک بسیار دشوار است ، چنانچه این انگل در استخر شیوع پیدا کند ممکن است درمان با فرمالین ضروری باشد.


2.کنترل کلومناریس ـ برای پیشگیری از بیماری کلومناریس درمان با حمام نمک مؤثر شناخته شده است. تعداد درمان بر حسب شرایط هر مزرعه و درجه حرارت آب آن متغیر خواهد بود. در هنگامی که دمای آب بالای ۵۰ درجه فارنهایت باشد ممکن است درمانهای ماهانه مؤثر واقع شود. زمانی که دمای آب بالاتر از ۶۵ درجه فارنهایت باشد درمان حداقل یکبار در هفته یا بیشتر ممکن است مورد نیاز باشد. در صورتیکه آسیب های بافتی بر روی آبششها مشاهده شود و یا سایر علائم این بیماری افزایش یابد، ممکن است نمک به تنهایی نتواند بیماری کلومناریس را کنترل نماید. بنابراین سریعاً تغذیه ماهیان را با غذای حاوی تتراسایکلین (۵/۳ کرم اوکسی تتراسایکلین مؤثر برای هر ۱۰۰ پوند ماهی) برای مدت ده روز، آغاز کنید.
جهت مطالعه مطالب بیشتر کلیک کنید

ترکیبات موجود در خوراک ماهی

پرورش ماهی قزل آلا

پودر ماهی، کنجاله سویا، ذرت، گلوتن گندم، گندم، گلوتن ذرت، روغن گیاهی، روغن ماهی، پودر گوشت، پودر خون، مکمل ویتامینه ویژه، مکمل معدنی ویژه، نمک، آنزیمیت، جوش شیرین، توکسین بایندر، ترکیبات ضد عفونی، خوراک ال کارنتین، لیزین، متیونین، آنتی اکسیدان، مولتی آنزیم. 

گونه های مهم قزل آلا

آبزیان

از خانواده آزاد ماهیان 206 گونه وجود دارد و در تمام قاره ها پراکنده می باشند. این ماهیان در آب های شیرین نیم کره شمالی زمین زندگی می کنند و رود کوچ یا آنادرموس هستند. دارای باله چربی در انتهایی بدن می باشند، تعداد زوائد پیلوریک به 11 تا 21 عدد می رسد. تعداد ستون مهره ها 50 تا 75 عدد است. روی بدن بچه ماهیان لکه های پار شکل دیده می شود. طول آنها به 1.5 متر می رسد. آزادماهیان از ارزش خوراکی، اقتصادی و صید ورزشی بالایی برخوردار هستند و به طور گسترده به شکل مصنوعی تکثیر و پرورش می یابند. از گونه های معروف خانواده آزاد ماهیان می توان قزل آلای قهوه ای، قزل آلای جویباری، قزل آلای رنگین کمان را نام برد.

قزل آلای قهــوه ای
قزل آلای قهوه ای بومی اروپا و غرب آسیا می باشد. بخاطر بازار پسندی و صید ورزشی این ماهی در بسیاری از کشورهای دنیا معرفی شده است. با توجه به زیستگاه شان از لحاظ رده بندی سه واریته از قزل آلای قهوه ای وجود دارد. قزل آلای قهوه ای واقعی، قزل آلای قهوه ای دریاچه ای و قزل آلای قهوه ای دریایی
قزل آلای قهوه ای (Salmo trutta m. fario)
اندازه نرمال در طبیعت: 1 تا 2 کیلو گرم - حداکثر اندازه و وزن: 100 سانتی متر ، 20 کیلوگرم - حداکثر سن: 8 سال - دمای آب برای پرورش: 2 - 16 درجه سانتیگراد
قزل آلای قهوه ای دریاچه ای (Salmo trutta m. lacustris)
اندازه نرمال در طبیعت: 1 تا 2 کیلو گرم - حداکثر اندازه و وزن: 140 سانتی متر ، 50 کیلوگرم- حداکثر سن: 7 سال -دمای آب برای پرورش: 2 تا 16 درجه سانتی گراد
قزل آلای قهوه ای دریایی (Salmo trutta m. trutta)
حداکثر اندازه و وزن: 140 سانتی متر ، 50 کیلوگرم - حداکثر سن: 38 سال - دمای آب برای پرورش: 18 - 24 درجه سانتی گراد

قزل آلای دریاچــه ای
قزل آلای دریاچه ای متعلق به چار از زیر گروه خانواده آزادماهیان می باشد که آن را از قزل آلا و ماهی آزاد متمایز می کند. قزل آلای دریاچه ای یکی از شناخته شده ترین ماهیان ورزشی می باشد و بومی شمال شرقی ایالات متحده آمریکا و شرق کانادا می باشد. این ماهی به بسیاری از کشورها از جمله جنوب امریکا، اقیانوسیه، آسیا و اروپا معرفی شده است.
قزل آلای دریاچه ای (Salvelinus fontinalis)
اندازه نرمال در طبیعت 1تا 2 کیلو گرم - حداکثر اندازه و وزن: 86 سانتی متر ، 9.39 کیلو گرم - حداکثر سن: 24 سال

قزل آلای رنگــین کمـان
قزل آلای رنگین کمان یک ماهی با ارزش تجاری و ورزشی می باشد. وزن نرمال قزل آلای رنگین کمان بالغ بین 2 تا 3 کیلو گرم و طول آن تا 120 سانتی متر می رسد. قزل آلای رنگین کمان در بالادست رودخانه ها و در قسمتهای سرد رودخانه و دریا ها زندگی می کنند. همانند دیگر آزاد ماهیان زیستگاه و خوراک تعیین کننده رنگ و شکل طبیعی قزل آلای رنگین کمان می باشند. قزل آلای رنگین کمان دارای واریته های محلی زیادی می باشند که در اکوسیستم های مختلف رودخانه ها توسعه یافته اند. از این واریته ها تعدادی اصلاح شده و پرورش داده شده اند. از اصلاح نژاد قزل آلای رنگین کمان طبیعی واریته های تجاری تولید شده که به طور گسترده ای در مزارع پرورش داده شدند، ویژه گی های ماهی اصلاح شده شامل سریع الرشد بودن، مقاومت در برابر بیماری ها و تولید مثل بهینه در شرایط پرورشی می باشد. جمعیتی از قزل آلای رنگین کمان وحشی در طبیعت در فصل بهار یا پاییز تخم ریزی می کنند. از این جمعیت دو واریته مختلف تجاری پرورش داده می شوند. از لحاظ کیفی مشابه هستند ولی از لحاظ فصل تخم ریزی این دو جمعیت با هم متفاوتند. و این توانایی باعث افزایش ظرفیت تولید قزل آلای پرورشی می شود. در بسیاری از کشورها قزل آلای رنگین کمان زال پرورش داده می شود و اغلب به اشتباه قزل آلای طلایی نام گذاری شده است. این شکل زینتی ماهی بسیار طرف دارد ، حتی اگر به شرایط محیطی و پرورشی بسیار حساس باشد.

تعریف کلی ماهی

آبزیان

پرورش ماهی قزل آلا، قسمت آبزیانماهی‌ نام یک دسته از جانداران خون‌سرد آبزی است. ماهی‌ها به کمک باله در آب حرکت می‌کنند که هنگام دور زدن از باله‌های سینه‌ای و هنگام حرکت سریع از بالهٔ دمی استفاده می‌کنند. پوست بدن ماهی‌ها از پولک پوشیده شده است و لغزنده است. ماهی‌ها با آب‌شش‌های دو طرف سر خود تنفس می‌کنند. ماهی‌ها در آب تخم‌ریزی می‌کنند و از هر تخم یک ماهی متولد می‌شود.
ماهی‌ها اعضای گروه نافراگیری از موجودات زنده‌اند که همهٔ آبزیان آبششدار جمجمه‌دار که دست و پای آنها انگشت ندارد در این دسته جای می‌گیرد. دسته‌هایی مانند مخاطی‌واران، مکنده‌ماهی‌ها، غضروف‌ماهیان و ماهیان استخوانی همگی از این جمله‌اند. بیشتر ماهی‌ها خونسردند به عبارت دیگر اجازه می‌دهند تا دمای بدنشان با دمای فضای پیرامون تغییر کند از این رو برخی شناگران چابک و بزرگ مانند کوسه بزرگ سفید و ماهی تن دمای درونی بدنشان را کمی بالاتر نگه می‌دارند. ماهی‌ها در آب‌های جهان رها شده‌اند تقریباً در هر محیط آبی می‌توان ماهی پیدا کرد از جریان‌های تند آب که از بالای کوه‌ها سرچشمه می‌گیرد (مانند ماهی تندابه) تا منطقهٔ مغاکی و حتی ناحیهٔ هدل در عمیق‌ترین نقاط اقیانوس (مانند مارماهی‌سانان پلیکانی و قلابچه‌ماهی) ماهی زندگی می‌کند. ماهی‌ها ۳۳٬۱۰۰ گونهٔ توصیف شده دارند که در میان مهره داران گسترده‌ترین گونهٔ جانوری است.
ماهی یکی از منابع مهم برای انسان‌ها است بویژه منبع خوراکی. ماهیگیران عمده یا افرادی که تنها برای گذران زندگی ماهی می‌گیرند این جانور را از فضای وحش صید می‌کنند (نگاه کنید به ماهی‌گیری یا پرورش ماهی) یا از استخرها یا قفس‌هایی که در اقیانوس کار گذاشته‌اند (نگاه کنید به آبزی‌پروری) ماهی بدست می‌آورند. همچنین برخی ماهی را برای فروش به عنوان حیوان خانگی صید می‌کنند و در آکواریوم‌ها به نمایش می‌گذارند. علاوه بر این موارد یاد شده ماهی در میان برخی فرهنگ‌ها نقش ایزدی هم داشته و به عنوان نماد مذهبی یا هنری در کتاب‌ها و فیلم‌ها از آن یاد شده است.
عبارت ماهی برای اشاره به جانوری است جدای از چهاراندامان (مانند دوزیستان، خزندگان، پرندگان و پستانداران) که همگی اجداد مشترک دارند، از این رو ماهی‌ها گروه نافراگیر دانسته می‌شوند که در سامانه شناسی زیستی یک گروه کامل نیست.
نخستین جاندارانی که می‌توان گفت در دستهٔ ماهی‌ها جای گرفتند طنابدارانی نرم‌تن بودند که نخستین بار در دورهٔ کامبرین پدید آمدند. آنها با اینکه یک ستون فقرات کامل نداشتند اما از پشت‌مازه برخوردار بودند. این پشت‌مازه به آنها اجازه می‌داد تا نسبت به جانداران بی مهره چابک‌تر باشند. ماهی‌ها در دوران دیرینه‌زیستی هم به تکامل خود ادامه دادند و گوناگونی آنها بیشتر شد. بسیاری از ماهی‌ها در دوران دیرینه‌زیستی به یک پوستهٔ سخت که مانند یک زره بدن آن‌ها را می‌پوشاند مجهز شدند (تخته‌پوستان) این زره از آنها در برابر شکارچیان نگهداری می‌کرد. نخستین ماهی با آرواره در دوران سیلورین پدیدار شد پس از آن بود که جانورانی مانند کوسه به طبیعت افزوده شد.

آناتومی ماهی قزل آلا

پرورش ماهی قزل آلا کالبد شناسی آزاد ماهیان

شکل کلی بدن قرل آلا
باله‌ی پشتی و مخرجی که دارای شعاع های سخت و نرم هستند در شناسایی و نام گذاری ماهی‌ها از اهمیت زیادی برخوردار هستند.
اجزای داخلی بدن ماهی قزل آلا

به سایت پرورش ماهی ئاوژین خوش آمدید